Stel je voor: je hebt een nieuwe baan. Gefeliciteerd met deze nieuwe kans! En veel succes ermee… Want hoe zorg je ervoor in deze tijd waarin mensen op afstand op een beeldscherm tegen een postzegel van elkaar praten, dat de samenwerking goed en plezierig van de grond komt?

Nu is dat al lastig genoeg voor bekenden van elkaar, laat staan voor mensen die elkaar zonder echt persoonlijk contact moeten leren kennen. En als je ook nog eens bij een nieuwe werkgever begint, is het al helemaal lastig om goed te zien om je in te leven in wat er bij anderen speelt. Deze drempels gelden omgekeerd uiteraard ook voor het team waarin je terecht komt.

Mensen zijn sociale wezens waarvoor contact belangrijk is. Contact leidt tot meer vertrouwen, meer saamhorigheid en meer hulp over en weer: tussen individuen en tussen groepen. Uiteraard geldt dit ook voor de werkvloer: zonder contact geen onderling begrip voor elkaars gedrag in bepaalde situaties. Dat inzicht is echter goud waard: snappen wat mensen drijft in hun gedrag zorgt voor een goede en plezierige samenwerking.

Maar juist op die werkvloer is het contact door meer dan een jaar lang thuiswerken verschraald. De meeste mensen geven aan thuiswerken behoorlijk zwaarder te vinden dan werken op kantoor, met alle negatieve gevolgen van dien.

Ook als we straks allemaal gevaccineerd zijn, is op afstand werken normaler dan ooit. We zullen niet meer alle dagen naar kantoor hoeven. De uitdaging is om werken op afstand niet te laten vervallen tot afstandelijk werken. Een beter begrip van wat jou en je (nieuwe) collega’s drijft helpt daarbij. Benieuwd hoe ik je verder kan helpen?

Rutger Hondelink.